3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», One Year To Go

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ TΙΣ ΜΑΣΚΟΤ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023

✅ Ο «Μινώταυρος» και η «Αριάδνη» είναι οι μασκότ των 3ων Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” , που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο τον προσεχή Σεπτέμβριο!

Ένα κορίτσι και ένα αγόρι, παγκοσμίως αναγνωρίσιμοι εκπρόσωποι του Μινωικού μας Πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης μας στην ανθρωπότητα.

Ο Μινώταυρος με χαρακτηριστικό τη δύναμή του και η Αριάδνη με την ευστροφία της, δύο τόσο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία, σε συνδυασμό με τις αθλητικές ικανότητες.

✏️ Ο εξαιρετικός σκιτσογράφος, Christos Zoidis, σχεδίασε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές της Αριάδνης και ισάριθμες του Μινώταυρου και η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» τις θέτει σε επίσημη ψηφοφορία για την ανάδειξη των δύο τελικών μασκότ.

📧 Μπείτε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, https://heraklion23.gr/mascot/ και επιλέξτε την αγαπημένη σας Αριάδνη και τον αγαπημένο σας Μινώταυρο, έως το τέλος Νοεμβρίου.

🗳️ Ψηφίστε για τις μασκότ που θα μας συνοδεύσουν όλους στην 10μηνη προετοιμασία της διοργάνωσης και θα αποτελέσουν τους πιο θερμούς συντρόφους της αθλητικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», One Year To Go

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΑΓΩΝΩΝ  1ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΜΜΟΥ

 Ο Δήμος Ηρακλείου και η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) διοργανώνουν το 1ο Παγκρήτιο Τουρνουά Αθλημάτων Άμμου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2022 στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.

Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι:

 1. BeachVolleyball

Κάθε ομάδα αποτελείται από δύο παίκτες.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-16 Οκτωβρίου 2022

 1. BeachSoccer

Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτες εκ των οποίων ο ένας είναι ο τερματοφύλακας συν το μέγιστο πέντε παίκτες ως αναπληρωματικούς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-16 Οκτωβρίου 2022

 1. BeachHandball

Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες εκ των οποίων ο ένας είναι ο τερματοφύλακας συν το μέγιστο έξι αναπληρωματικούς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 14-16 Οκτωβρίου 2022

 1. BeachBasketball

Κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις παίκτες συν το μέγιστο δύο παίκτες ως αναπληρωματικούς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 24-26 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης, με υπογραφή, σφραγίδα ιατρού και ημερομηνία ιατρικής εξέτασης όπου θα βεβαιώνεται ότι ο εξεταζόμενος κρίνεται υγιής να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
 2. Η προσκόμιση κατάστασης συμμετοχής για κάθε ομάδα η οποία να περιλαμβάνει:
 • Ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας των συμμετεχόντων αθλητών.
 • Ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας και υπογραφή του εκπροσώπου και του προπονητή (εάν διαθέτει η ομάδα). Ο εκπρόσωπος μπορεί να είναι και αθλητής της ομάδας.

Η κατάσταση συμμετοχής και οι ιατρικές βεβαιώσεις των αθλητών κατατίθενται στην γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μέσω του εκπροσώπου τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα έως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, εκτός του BeachBasketπου ορίζεται για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5cwCIQIz7pnKHZVItZEFIjpiVVnSsTmiT2h4gk22b2Yiizw/viewform?usp=sf_link

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ή όσες έχουν γεννηθεί πριν τις 31-12-1994.
 2. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετάσχουν και δύο αθλητές ανά ομάδα (ένας στο BeachVolleyball)που να έχουν γεννηθεί πριν την 31-12-2000.
 3. Στις ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν και γυναίκες αθλήτριες για τις οποίες ισχύουν τα ίδια ηλικιακά όρια.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Όλες οι ομάδες θα πρέπει:

 1. Να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στην δήλωση συμμετοχής. Η ύπαρξη προπονητή δεν είναι υποχρεωτική.
 2. Να προσέρχονται έγκαιρα στο γήπεδο να αγωνιστούν την προγραμματισμένη ώρα.
 3. Να προσκομίζουν την κατάσταση συμμετοχής (και φωτοτυπία αυτής) καθώς και τις ιατρικές βεβαιώσεις των αθλητών κατά την έναρξη του αγώνα.
 4. Να φέρουν ομοιόμορφη και κατάλληλη αθλητική περιβολή κατά την διάρκεια του αγώνα.
 5. Να φέρουν ως αποδεικτικό των στοιχείων των αθλούμενων το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, το οποίο θα επιδεικνύεται στον διαιτητή  μόνο εφ όσον ζητηθεί.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα καθοριστεί οριστικά ανάλογα τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά και με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής Το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί την ημέρα της τεχνικής σύσκεψης και της κλήρωσης των αγώνων για την ημερομηνία της οποίας θα ενημερωθούν εγκαίρως οι ομάδες.

 

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα των Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Καρτερού, με ιατρική επίβλεψη και με επίσημους διαιτητές και κριτές.

Οργανωτική – τεχνική επιτροπή

 • Μιχάλης Αλεφαντινός, Οικονομολόγος, μέλος Δ.Ε. ΕΑΚΗ
 • Μαρία Παπαδάκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, μέλος Δ.Ε ΕΑΚΗ
 • Γιώργος Γιακουμάκης, Εκπαιδευτικός, Υφυπουργείο Αθλητισμού
 • Γιώργος Βαρδαβάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δήμος Ηρακλείου
 • Γιώργος Γαυγωτάκης, Υπηρεσιακό Στέλεχος Δήμου Ηρακλείου