ΟΚΑ Αρκάδι Μπάσκετ

Ακαδημία Μπάσκετ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Η Τελική Φάση Μπάσκετ των Νεανίδων Κρήτης θα διεξαχθεί το διήμερο 2 και 3/4/2022 στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη βαθμολογία τα σωματεία που προκριθήκαν στην Τελική Φάση είναι : 

1. ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
2. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ 
3. ΟΑΧ 
4. ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΑΟΝ

Οι 4 αυτές ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final four ως έξης:
Α1 – Β1 (1) και A2 – A3 (2)
Οι ηττημένοι (1) – (2) θα συναντηθούν στο μικρό Τελικό και οι νικητές (1) – (2) στο μεγάλο Τελικό.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4  – ΚΛ. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
15:00 – 16:30 ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ
 17:00 – 18:30 ΑΡΚΑΔΙ – ΟΑΧ

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4 – ΚΛ. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ
10:00 – 11:30 Μικρός τελικός
12:00 – 13:30 Μεγάλος τελικός

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

1ος Γύρος

1η Αγωνιστική
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. – ΑΟΗ ΟΑΣΗ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ρεπώ:ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

2η Αγωνιστική
ΑΟΗ ΟΑΣΗ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
Ρεπώ:ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

3η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Ρεπώ:ΑΟΗ ΟΑΣΗ

4η Αγωνιστική
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΑΟΗ ΟΑΣΗ
Ρεπώ:ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ

5η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΑΟΗ ΟΑΣΗ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ρεπώ:ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

6η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ-ΑΟΗ ΟΑΣΗ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Ρεπώ:ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.

7η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΑΟΗ ΟΑΣΗ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΣΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Ρεπώ:ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

2ος Γύρος

1η Αγωνιστική
ΑΟΗ ΟΑΣΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Ρεπώ:ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

2η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΑΟΗ ΟΑΣΗ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. – ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ρεπώ:ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

3η Αγωνιστική
ΣΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΥΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
Ρεπώ:ΑΟΗ ΟΑΣΗ

4η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΑΟΗ ΟΑΣΗ – ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Ρεπώ:ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ

5η Αγωνιστική
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.
ΥΟΑ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΟΗ ΟΑΣΗ
Ρεπώ:ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

6η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΥΑΟΗ ΟΑΣΗ-ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΣΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ρεπώ:ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ.

7η Αγωνιστική
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ. – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΑΟΗ ΟΑΣΗ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΑΟΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Ρεπώ:ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

1ος Γύρος

1η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΟΑΧ 2000
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

2η Αγωνιστική
Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΟΑΧ 2000 – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

3η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
OΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΑΧ 2000 – Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4η Αγωνιστική
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΟΑΧ 2000
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

5η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΟΑΧ 2000 – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

2ος Γύρος

1η Αγωνιστική
ΟΑΧ 2000 – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

2η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΟΑΧ 2000

3η Αγωνιστική
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΟΑΧ 2000

4η Αγωνιστική
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ – ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΑΧ 2000 – ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ
Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

5η Αγωνιστική
ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ – ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΑΧ 2000
ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ – Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

Το Αρκάδι διατηρεί σήμερα ένα από τα καλύτερα φυτώρια νεαρών αθλητριών της χώρας, με πολλές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατακτήσει:

1× Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (2010)

5× Πρωταθλήματα Νεανίδων Κρήτης (2009, 2010, 2013, 2014, 2015)

4× Πρωταθλήματα Κορασίδων Κρήτης (2008, 2009, 2011, 2012)

Νεανίδες

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09, με προπονητή των Κώστα Πλευράκη, οι Νεανίδες του Αρκαδίου αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες Κρήτης. Παράλληλα προκρίθηκαν μέσω Προκριματικών στην Τελική Φάση του 23ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξήχθη τον Αύγουστο στο Βόλο. Εκεί διασταύρωσε πυρά με το Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Αττική), τον Πανιώνιο (Νότια Αττική), την Άμιλλα Τριπόλεως (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος), τη Βέροια (Κεντρική Μακεδονία) και το Μεγάλο Αλέξανδρο (Θεσσαλονίκη). Στην τελική βαθμολογική κατάταξη βρέθηκε στη 2η θέση. Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του Αρκαδίου, Ειρήνη Δάμο-Σαλιάι.

Το Αρκάδι την αγωνιστική περίοδο 2009-10 κατέκτησε επίσης την κορυφή του Πρωταθλήματος Κρήτης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Προκριματική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων βρίσκοντας ως αντιπάλους τη Χαλκίδα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο αυτό, προκρίθηκε στην Τελική Φάση.[43] Το Αρκάδι ήταν άτυπος οικοδεσπότης της τελευταίας, εφόσον αυτή έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο τον Απρίλιο του 2010. Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Νεανίδων διεκδίκησαν επίσης οι ομάδες: Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Αττική), Μ.Ε.Ν.Τ. (Θεσσαλονίκη), Ε.Κ. Καβάλας (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και Άμιλλα Τριπόλεως (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος). Το Αρκάδι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του τελικού βαθμολογικού πίνακα, κρατώντας τη μεγάλη διάκριση για τον εαυτό του. Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά συμπεριλήφθηκαν οι αθλητριές του Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη και Μαρία Σαρτζετάκη. Τους περισσότερους πόντους για λογαριασμό της ομάδας σημείωσε η Ειρήνη Δάμο-Σαλιάι. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κώστας Πλευράκης και πρόεδρος ο Αντώνης Πολιουδάκης.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ο σύλλογος του Ρεθύμνου αναδείχθηκε ξανά Πρωταθλητής Κρήτης. Ξεπέρασε ακολούθως με επιτυχία την Προκριματική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για να βρεθεί στην Τελική Φάση (Final-6) που έλαβε χώρα στη Σκάλα Λακωνίας. Οι αντίπαλοί απέναντι στους οποίους βρέθηκε ήταν ο Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη), η Ένωση Γαλατσίου (Αττική), ο Πρωτέας Βούλας (Νότια Αττική), η Άμιλλα Τριπόλεως (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος) και ο Απόλλων Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία). Στην τελική βαθμολογία το Αρκάδι κατέλαβε την 5η θέση με 2 νίκες και 3 ήττες. Προπονητής της ομάδας ήταν επισης ο Πλευράκης.

Την επόμενη περίοδο, 2013-14, το Αρκάδι, μετά από κατάκτηση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πτολεμαΐδας τον Απρίλιο του 2014. Εκεί τέθηκε αντιμέτωπος με την Άμιλλα Τριπόλεως (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος), τον Παναθηναϊκό (Αττική), τον Πρωτέα Βούλας (Νότια Αττική), τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία) και τον Ηρακλή (Θεσσαλονίκη). Η λήξη του τουρνουά βρήκε την κρητική ομάδα στη 2η θέση με 4 νίκες και 1 ήττα. Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά συμπεριλήφθηκε η αθλήτρια του συλλόγου Τζένιφερ-Ειρήνη Μπότσι.[49][50]

Τη χρονιά 2014-15, πάντα υπό την καθοδήγηση του Πλευράκη, το Αρκάδι προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμη Πρωτάθλημα Κρήτης. Η Προκριματική Φάση του Πανελλήνιου ξεπεράστηκε και πάλι με επιτυχία για να ακολουθήσει η Τελική Φάση που έλαβε χώρα στην Κοζάνη. Οι άλλες συμμετέχουσες ομάδες ήταν: Αθηναϊκός Βύρωνα (Αττική), Π.Α.Σ. Γιάννινα (Δυτική Ελλάδα), Τιτάνες Δράμας (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Πρωτέας Βούλας (Νότια Αττική) και Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη) Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα του Ρεθύμνου κατέλαβε την 3η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα με 3 νίκες και 2 ήττες. Στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά συμπεριλήφθηκε ξανά η Μπότσι.

Κορασίδες

Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 ο σύλλογος του Ρεθύμνου αναδείχθηκε Πρωταθλητής Κρήτης. Ξεπέρασε ακολούθως με επιτυχία την Προκριματική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, για να αναδειχθεί Δευτεραθλητής Ελλάδος στην Τελική Φάση.

Την επόμενη περίοδο, 2008-09, το Αρκάδι κατέκτησε ξανά το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κορασίδων. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκες», έχοντας ξεπεράσει στα μέσα Απριλίου την Προκριματική Φάση,[56] έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε τη χρονιά αυτή στην Πτολεμαΐδα. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία), τις Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), τον Άρη (Θεσσαλονίκη), το Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Αττική) και την Αχαγιά ’82 (Αχαΐα-Ηλεία). Στην τελική βαθμολογία το Αρκάδι βρέθηκε στην 3η θέση. Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του συλλόγου της Κρήτης, Μαρία Σαρτζετάκη, ενώ στην κορυφαία πεντάδα συμπεριλήφθη επίσης η Ευηλία Ζαχαράκη. Καθήκοντα προπονητή είχε αναλάβει την περίοδο αυτή ο Κώστας Πλευράκης.

Τη χρονιά 2010-11 το Αρκάδι προσέθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα επιπλέον Πρωτάθλημα Κρήτης Κορασίδων. Έπειτα έλαβε μέσω των Προκριματικών εισιτήριο για την Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διοργανώθηκε στη Νικήτη Χαλκιδικής. Οι άλλοι σύλλογοι που έλαβαν μέρος ήταν ο Π.Α.Ο.Κ. (Θεσσαλονίκη), ο Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Αττική), οι Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), ο Απόλλων Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία) και η Άμιλλα Τριπόλεως (Κεντρική και Νότια Πελοπόννησος). Στην τελική κατάταξη ο κρητικός σύλλογος βρέθηκε στην 4η θέση.

Η κατάκτηση ενός ακόμη Πρωταθλήματος Κρήτης την περίοδο 2011-12, οδήγησε το Αρκάδι σε μία ακόμη Προκριματική Φάση και στη συνέχεια Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Στη διοργάνωση, που έλαβε χώρα στο Βόλο, συμμετείχαν επίσης οι Εσπερίδες Καλλιθέας (Νότια Αττική), ο Π.Α.Σ. Γιάννινα (Βορειοδυτική Ελλάδα), ο Αρίων Πτολεμαΐδας (Δυτική Μακεδονία), ο Αθηναϊκός (Αττική) και ο Ηρακλής (Θεσσαλονίκη). Το Αρκάδι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά τη λήξη της αγωνιστικής δράσης, ενώ η αθλήτριά του, Ευγενία Ζουμπεράκη, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά.